Bröllop på Fårö

Niklas är vad man skulle kunna kalla en sådan där “ur-stockholmare”. En sådan som envisas med att man ska uttala bland annat Rörstrandsgatan ”RÖRstrandsgatan” och Norrtullsgatan ”NOrrTULLsgatan”, är – Djurgårdare sedan barnsben, helst inte bor för långt bort från Sibirien i Vasastan, och gärna tar en ”Kabba” till middag, självklart ackompanjerad av en ”vänt”.

Brita är stolt dalkulla och refererar gärna till sig själv som ”lantis”. Hon pratar med bred dialekt, är driven, och växte upp i en värld skyddad av dalarnas skogar och skogstjärnar, övervägde i sin ungdom att söka in på musikkonservatorium för att få utveckla sitt klarinettspelande.

I början av december 2012 sålde Britas kollega, Fredrik, in till Brita att han hade en utmärkt blind-dejt till henne.

Till en början skeptisk, presenterade Brita de tre kriterierna som denna dejt fick lov att uppfylla för att vara värd hennes tid:

1) Han ska vara äldre än henne,

2) han får inte vara ”soul searching” (läs: när som helst kunna bege sig av på backpackerresa i Indien för att ”finna sig själv”),

3) han måste vid behov kunna säga ”Nej, Brita. Nej. ”. Fredrik intygade med handen på hjärtat att denna man motsvarade detta.

Två timmar in i blinddejten den 11 december 2012 som ödmjukt bokats på restaurang ”Niklas”, var Brita varse om att Fredrik hade haft rätt – Niklas motsvarade allt detta. Och Niklas hade redan vid första anblick av Brita blivit varse att hon motsvarade hans två skämtsamma kriterier till Fredrik: lång och blond.

De följande åren visade sig – var och ett – bli det bästa i deras liv. Gemensamma minnen skapades i Stockholms skärgård, Dalarna, Fårö, på Hawaii, Kalifornien, Italien, Portugal, Grekland, Frankrike och Spanien.

Fårö associeras ofta med Ingemar Bergman, en av Sveriges internationellt mest kända kulturpersonligheter och allmänt räknad som en av de främsta regissörerna i filmhistorien. Fårö är för Niklas och Brita deras paradis, och de associerar det istället med lugn, harmoni, tid för familj och vänner och kärlek.

Detta är Öjn där Niklas samlat sommarminnen från varje sommar i sitt 34 åriga liv, varav 4 drömsomrar som paret upplevt gemensamt, och där Niklas sommaren 2016 frågade Brita om hon ville dela resten av sitt liv med honom. Det vill hon.

Bröllop på Fårö

Bröllopshelgen den 26-28 maj 2017 på Fårö skulle med facit i handen visa sig vara den bästa helgen i Niklas och Britas liv. Det häftigaste var känslan att få samla alla människor de älskade på en och samma plats, ödmjukheten inför att alla tog sig tid att fira denna helg med dem, och den ovanliga men härliga känslan av att bli hyllad tillsammans för den enda anledningen att man älskar varandra.

Bröllopshelgen representerade också ”the grand final” på den gemensamma hobby som paret med glädje tagit sig an tillsammans under de tio månaderna sedan förlovningen: bröllopsplaneringen.

Tidigt i processen växte ledorden för bröllopshelgen fram som självklara: välkomnande, personligt, värme och ett hejdundrans firande. Fårö var den givna platsen givet parets gemensamma förkärlek till ”öjn”. Efter de första mötena med Birgitta och Hanna var även Stora Gåsemora Gård det självklara hemmet för denna speciella helg.

Det blivande brudparet fick även hjälp av Niklas ”gudsyster” Julia – dotter till gudföräldrarna – när det kom till den grafiska profilen för bröllopet. Julia beskrivs av paret som ett kreativt geni som också haft förståendet att hålla brudparet i kort koppel när hämningarna saknats. Redan under hösten 2016 sattes de första ramarna på plats för de grafiska produkterna – givetvis i linje med brudparets ledord.

Snart skickades en filminspirerad bröllopsinbjudan ut till gästerna (för att anspela på just Fårö via Ingemar Bergman), konceptnamnet ”Bromita2017” etablerades, typsnitt och färgkoncept valdes, hemsida och Instagramprofil lanserades, en logotyp togs fram och vigselprogram, välkomstbok och meny började växa fram.

Samtliga gäster mottog även i juletid en julhälsning från Bromita2017 tillsammans med två gnuggisar i form av den utvecklade logotypen. Inför bröllopshelgen fick varje gäst även en egen välkomst-goodiebag med välkomstboken, servetter med Ingemar Bergman som motiv, Bromitagodis i form av gelédalahästar, Bromita-kärlekste, och ett Bromita-bakiskit.

Niklas & Brita inser i bekännande stunder att de kanske tog i lite väl när det kom till de grafiska utsvävningarna men menar samtidigt att det var ett roligt moment i planeringen och också bidrog till att skapa pepp hos gästerna inför bröllopet och en personlig touch på helgen.

Förutom det grafiska konceptet lade brudparet även tid på dekoren. Bröllopsmiddagen skulle hållas i den stora ladan på Gåsemora en lokal som erbjuder en lantlig, avslappnad känsla med sina breda bjälkar och höbalar. Samtidigt hade ladan dock väldigt högt till tak och Niklas & Brita ville gärna dels ”få ner” taket för att skapa en mer mysig stämning och därtill också ytterligare få markera varje av de 15 runda bord som gästerna skulle serveras vid.

Efter gemensamma efterforskningar och ändlösa diskussioner över god mat och gott vin föll valet på att beställa 200 rislampor i varierande kulörer för montering i taket, och ljuslyktor och blommor att hänga ovanför varje bord.

Mycket troligen hade paret övervägt detta en extra gång om de då vetat all den tid de skulle spendera i skylift helgerna inför bröllopet för att montera lampor och lyktor med profiltråd och fiskelina.

Som tur är var detta slit också något som lika snabbt fallit i glömska när euforin från bröllopshelgen väl infann sig.

Det tredje momentet – jämte grafiska produkter och rislampor – som tog mest tid för brudparet i bröllopsplaneringen var de personliga breven. Med 120 deltagande gäster fanns det en oro hos Niklas & Brita att inte hinna prata med alla gäster under bröllopet i den utsträckning de ville och inte hinna säga de viktiga ord som de ville få förmedla till varje gäst.

Detta löste brudparet genom att skriva ett personligt brev till varje gäst, ett brev som också visade sig passa utmärkt som bordsplacerings-kuvert när gästerna väl skulle hitta sin plats vid middagen.

Niklas & Brita upplevde båda sitt livs härligaste och häftigaste helg den 26-28 maj i år. De är båda ense om att de omöjligt hade kunnat föreställa sig i förhand vilken euforisk känsla som skulle infinna sig. En känsla som också skapade en bröllopsbubbla som skulle leva kvar i flera veckor därefter.

Deras tips till andra blivande brudpar är att göra bröllopsplaneringen till en gemensam hobby, något att få utveckla och dela gemensamt, och också att lägga det på en nivå där det hela tiden kan vara roligt.

Många av de detaljerna man initialt ser som otroligt viktiga blir ändå perifiära när bröllopshelgen väl infinner sig – då är det heller inte värt att ha lagt ner frustration och negativ energi på det, om inte förberedelserna i sig har varit energigivande.

Med rätt ambitionsnivå och fokus blir bröllopsplaneringen något vackert, gemensamt, och en perfekt upptaggning inför en gemensam fantastisk helg och dagar att minnas för livet.

     Gåsemora

Fårö, bröllop, Bröllopsfotograf Gotland

Fårö, Gotland

Stora Gåsemora GårdFårö, Gotland,Stora Gåsemora Gård007 broellopsfotograf broellop broellopsfotograf stockholm gotland faro e1551885158578Stora Gåsemora GårdStora Gåsemora Gård, Bröllop Fårö

Bröllopsfotograf, Fårö, Bröllopsfotograf StockholmBröllopsdetaljer, Vigselringar, Bröllop på FåröBröllopsfotografBröllopsfotograf Fårö, Bröllopsfotograf Gotland, Fårö, Stora Gåsemora gård,Bröllopsfotograf FåröBrudsminkBrudgumFirst lookFirst look, Bröllop FåröFirst look bröllopBrudpar, Bröllop GotlandBröllop på Stora Gåsemora GårdFårö, bröllop, Bröllopsfotograf GotlandBröllopsbilder, Bröllop FåröBröllop Stora Gåsemora GårdFårö, bröllop, Bröllopsfotograf GotlandHelgumannens fiskelägeHelgumannens fiskeläge.Bröllopsfotograf Fårö, Bröllopsfotograf Gotland, Fårö, Stora Gåsemora gård,Bröllop på GotlandFårö kyrkaFårö KyrkaVigsel i Fårö KyrkaVigsel i Fårö kyrkaGråtande dam på bröllopVigsel i Fårö kyrkaRingväxling,  bröllop i Fårö kyrkaGråtande bröllopsgäst

VigselVigsel i Fårö kyrka  Bröllop Gotland, BröllopsfotografVigsel FåröVigsel FåröVigselBröllop FåröBröllop på GotlandFårö bröllopFlakmoppe bröllopBrudpar på flakmoppeBrudpar på flakmoppeBröllopsfotograf, Bröllopsfotograf Stockholm, Bröllopsfotograf GotlandBröllop Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllopsdukning, Bröllop Stora Gåsemora gård.Rislampor, Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllopsmiddag Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.Bröllop Stora Gåsemora gård.BröllopstårtaBrudpar äter bröllopstårtaBröllop Stora Gåsemora gård.Bröllopsgäster kissarRislampor bröllopBröllopsfestBröllopsfestBröllopsvals, BröllopsdansBröllopsvalsBröllopsdansBröllop FåröBand på bröllopBröllopsfest på Stora gåsemoragårdBröllopsfest på FåröParty på FåröBröllopsfest på Stora Gåsemora gårdBröllopsfestBröllopsfestBröllopsfestBröllopsfestBröllopspartyStora Gåsemora gård

Similar Posts