Web Analytics

Bröllop Långängens gård

Fin publicering idag från ett lantligt bröllop på Långängens gård med Karmen och Peter!

Peter och Karmen gifte sig den 3 juni 2017 på Långängens Gård i Stockholm, i en lada från 1700-talet. Med sig hade de bröllopsfotografen Anette Bruzan som förevigat deras härliga dag. Nu berättar Karmen om hennes och Peters lantliga och bohemiska junibröllop!

KARMEN BERÄTTAR

Vi träffades våren 2011 i björkarnas stad Umeå. Jag kommer ursprungligen från Slovenien men var då i Umeå på Erasmus utbytesprogram med min uppsatskompis Ana. Peter pluggade sista året till civilekonom och skrev också sitt examensarbete.

Året tidigare var Peter på utbytesprogram i Oslo där han träffade en slovensk kille Matic som han blev väldigt god vän med. Det var Matic och Ana som förde oss samman eftersom de kände varandra från skoltiden. Matic ville att jag och Ana skulle träffa någon som kunde visa oss runt i Umeå. Första gången jag träffade Peter så var det under en lunch som jag och Ana bjöd på. Jag vet inte om vi var så duktiga i matlagningen eller om det var det något annat, eftersom vi träffades flera gånger efteråt och vi har sedan dess varit oskiljaktig.

På alla hjärtans dag 2016 åkte vi till Taxinge slott i Nykvarn för att testa deras kakbuffé. Slottscaféet var inte öppet när vi kom fram så vi passade på att promenera i den fina miljön runt slottet. Till min stora överraskning tog Peter fram en ring och friade till mig! Vi ville ha ett bröllop i Stockholm eftersom en del gäster skulle resa från andra länder. Vi letade efter en enkel, lantlig, bohemisk lokal.

Vi hade ganska svårt att hitta lokal som var ledig i Stockholm. Till slut hittade vi Långängens Gård som vi tyckte hade allt som vi önskade oss. Det visade sig att vi hade gjort ett bra val, eftersom bröllopet blev väldigt lyckat!

OM BRÖLLOPSFOTOGRAFEN ANETTE BRUZAN

Investera i en bra bröllopsfotograf. Det finns bra utbud av duktiga fotografer men gör en bra research innan du väljer en, eftersom fotografer har olika stilar. Vi valde Anette Bruzan för att vi tyckte att hon förmedlade rätt känsla i sina bilder. Hon är väldigt professionell och en fantastisk person. Vi kände oss väldigt bekväma med henne och hade inte kunnat valt en bättre fotograf.

TIPS TILL ANDRA SOM PLANERAR SINA BRÖLLOP
  • Om du bor i en storstad, boka i god tid (helst 2 år innan) om du vill gifta dig under ett specifikt datum under sommar.
  • Var inte rädd att ta hjälp av exempelvis en bröllopskoordinator, speciellt om du saknar tid och extra händer. Vi anlitade bröllopskoordinator i slutet, att fixa dukning och arrangemang i lokalen. Anna från Rental Stories gjorde ett kanon jobb och besparade oss med massa huvudvärk eftersom det måste ordnas så mycket på kort tid.
  • Var ute i god tid (helst 1 år innan) för brudklänning eftersom den sys efter dina mått. Jag hade tur att hitta en provklänning som passade mig perfekt utan att behöva justeras. För bohemiska klänningar kolla även utomlands.
  • Kolla Instagram och Pinterest för inspiration på dekoration av lokal, tårta mm.
  • Unika varor hittar du på Etsy. Jag köpte caketopper, silkesband för bukett och även mitt fina hårband på Etsy.

Finaste bröllopstårtan jag sett hittills från En nypa socker! 

Se hela inlägget här.

Långängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i LadaLångängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i Lada

Långängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i Lada

Långängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i LadaLångängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i LadaLångängensgård, lantligt bröllop, Bröllop i LadaBrudpar, lantligt bröllopBröllopstårtat, En nypa socker, Långängens gård

Brudfrisyr, Brud, bohobröllopUtomhusvigsel, såpbubblor,Bröllop i LadamatbilderBröllop i lada, Långängens

Långängensgård Bröllop i LadaLångängensgård,häst på bröllopLantligt bröllop, Lidingö